Начало > Новини > Съдържание

Износът на памучен текстил в Индия изтече през февруари 17: Tamta

Jul 25, 2017

Общият износ на памучен текстил от Индия се понижи през 2016-17 г. в сравнение с предишните две фискали, заяви в писмен отговор на Rajya Sabha държавният министър по текстила Ajay Tamta. Той каза, че правителството е предприело стъпки за съживяване на износа на памучни тъкани, които включват памучни прежди, памучни тъкани, памучни суровини и памучни сурови отпадъци.

Според данни, споделени от министъра, доставките на памучен текстил от Индия възлизат на Rs 70,936 crore през 2016-17, срещу Rs 72,994 crore през предходната финансова година и Rs 71,913 crore през 2014-15.

Стъпките, предприети от правителството за засилване на износа на текстил, включително памучни стоки, включват обявяване на специален текстилен пакет за облекло и конфекция; Схемата на МИИС съгласно новата политика за външна търговия 2015-20; Възстановяване на субсидията за лихвен процент за кредит преди и след превоза в текстилния сектор; увеличени ставки на възстановяване на мита за някои текстилни изделия; Инициатива за достъп до пазари (MAI); Схема за подпомагане на развитието на пазара (MDA); и безмитен внос на гарнитури, декорации и други определени позиции по схемата за право на сертификат за производителност на износа.

Информирайки за настоящата политика за износ, Tamta заяви, че и износът на памук и памучни прежди понастоящем е под Отворен общ лиценз. Генерална дирекция "Външна търговия", министерството на търговията и промишлеността, което е фасилитатор за вноса и износа на памучни и памучни прежди, е премахнало изискването за регистрация за износ на памук, както и памучни прежди.