Начало > Новини > Съдържание

Amazon Applied Artificial Intelligence за моден дизайн, дизайнерите ще бъдат безработни?

Nov 13, 2017

Amazon, американският гигант за електронна търговия, наскоро разработи нов алгоритъм: Проектирането на дрехи чрез анализиране на голям брой изображения и имитиране на техния стил може да замести работата на голям брой дизайнери в близко бъдеще поне за онези, които "копират" Основните промишлени дизайнери ще се изправят пред заплахата от безработица.


Един от алгоритмите, споменати по-горе, е разработен от Amazon Lab126, център за изследване и развитие на Amazon, използвайки "мрежа за изграждане на конфронтация", наречена GAN като инструмент. GAN е нова технология за дълбоко обучение в изследванията на изкуствената интелектуална интелигентност (Artificial Intelligence), разработена от Google, която принуждава две невронни мрежи да се изправят един срещу друг и използва изхода за подобряване на цялостната система. GAN може да се научи от суровите данни, така че, като разгледате партида от изображения, можете да обобщите определен стил.


Това може да означава, че Amazon може да се съсредоточи върху модата и стила чрез модерните изображения на GAN на Instagram, Facebook или камерата EchoLook. Данните са много важни за системата GAN, платформа като Instagram, която се е превърнала в важна част от модната индустрия в тази самопо документираща ера.


През последните години търговците на дребно също се променят активно. В миналото дизайнерите бяха авангардът на "модните тенденции". Сега значението на "генерираното от потребителите съдържание" става все по-голямо. Редактирана, голяма компания за анализи на данни, започна да анализира данни за бързо-модни марки като Topshop и Desigual. Чрез обработката на милиони продуктови изображения компанията обобщава какви видове продукти продават по-добре от статистическа гледна точка.


По-рано Amazon току-що обяви подробности за патента "ondemand clothing manufacture", който позволява незабавен производствен график на поръчките въз основа на получените поръчки, което прави целия процес на производство и продажба на облекло по-ефективен. Алгоритъмът на AI, разработен от Амазон, е друг значим ход в модната арена за засилване на влиянието му.


Представете си: Амазонка последва и дори доведе модната тенденция, чрез бързия дизайн на AI може да произвежда дрехи при поискване. Удобството, предлагано от Amazon, съчетано с безкрайното желание на потребителя за евтино и стилно облекло, може в бъдеще да бъде кошмар за традиционните търговци на дрехи.