Начало > Изложба > Съдържание

Историята на жилетката

Dec 18, 2019

Историята на него


Династията Хан бронирана вилица, вземи значението й "когато внимавам назад" (виж диаграмата). Наричаше се жилетка в династията на песните.


Жилетката идва от хан. В края на династията на хан, Лю Си каза в „освобождаването на дрехите“: „чатала, едната, когато гърдите, едната, когато гърба също. Чатала е жилетка, това е в„ Ши Минг шуйджън буй “на Ван Ксианкян, за да я направи повече ясно: „случаят е династията на тан и песен половината назад, днешните обичаи, които облекат. Гледайте гърба си и бъдете праведни. "" Цин палмар "на Сю ке също каза:" половин ръка, хан, бродирана пола, а именно днешната жилетка също, известна също като жилетка. Така жилетката на хан датира от поне 2000 години. Има много анекдоти за жилетката в китайската история. Според южната история, по време на южните и северните династии, ксу Анду, имперският историк на Сюджоу, „носел червено чатало, галопирало в реда на крадците“ и убил врага. "Record" има и сметка за жилетката: "в голямата причина за династията на Сю, повече от половината ту, тоест дълги ръкави. Тан гоозу преряза ръкава си и го нарече половин ръка. Между река Яндзъ и река Хуай или Чуо син. Учените се състезават да служат, началото на династията Сюи. Днешното общо име, известно още като жилетка. " Изглежда, че tang gaozu li yuan също е активен защитник на жилетката. Су ши, писател от северната династия на песни, също обичаше да носи жилетка. Той беше прогонен на остров Хайнан за „обида на съда“ и се върна в Чанжу. Носеше жилетка на път за вкъщи. Това е написано в шао ши на шао бо след изслушването на записа: „донгпо се завърна от чужбина в пелинг, болест и топлина, носеше малка корона, половин ръка, в лодката, каналната банка с хиляди хора, гледащи. В цин династия, имаше един вид „военна самолетна бариера“, наречена „жилетка на батулу“. Батулу е думата на манджу за воин. Този вид жилетка е изящна, цялата по ръба, е на гръдния кош 13 копчета, линия, следователно също наричана "жилетка с предни думи" или "тринадесет тайбао". Само важни служители на императорския двор имат право да носят такива жилетки, които се смятаха за чест. По-късно жилетката постепенно се превърна в официална рокля и се носеше от обикновени служители.


Пътницата от периода на вей, джин и южните и северните династии в Китай е очертание на жилетка, тъй като туниката с отворена яка без ръкави, имитирана от бронята на хан династия Лиангданг, придобива своето значение „когато гърбът е внимателен“. Наричаше се жилетка в династията на песните.


Произхождащи от Европа през 16 век, костюмите са без ръкави, без ръкави, до коляното, отворени якета от сатен и бродирани дантели, носени между сако и риза. След 1780 г. тялото е съкратено, за да съответства на костюма. Жилетката вече е едноредов бутон, няколко двуредови бутона или с яка. Характеристиката му е преди облекло парче ИЗПОЛЗВАНЕ с костюм една и съща система за изрязване на тъканите, задната част на дрехата ИЗПОЛЗВА с костюм една и съща вътрешна система за изрязване, задната талия все още инсталира някакъв контур на колан, клипс, за да се регулира плътно.


В династията на Цин жилетките се изработвали под различни форми, като бродерии, бродерии и пипа, и можели да се носят както от мъже, така и от жени. Една от тях е „жилетка на батуру (манджу воини)“ с ред от 13 хоризонтални бутона. Първо е използван за важни служители на императорския двор, а по-късно за генерални служители.


През периода на република Китай работните хора носеха жилетка като палто. Жилетките са станали често срещани в съвременния живот.