Начало > Изложба > Съдържание

Историята на тениските

Dec 17, 2019

Историята на тениските


Тениската като често използван стил на облекло има дълга история.


Тениската се нарича още тениска. Отначало беше бельо, но всъщност беше риза и полуотворена риза. По-късно се развива до връхни дрехи, включително тениска и тениска. Има различни мнения за произхода на името на тениската.


Единият е, че през 17-ти век работниците на дока, разтоварващи чай в Анаполис, Мериленд, САЩ, носеха този вид дрехи с къс ръкав. Хората съкращават „чая“ като „т“ и наричат тази риза тениска;


Второто е, че през 17 век на британските моряци е заповядано да сложат къси ръкави на жилетките си, за да прикрият косите си подмишници и да избегнат възпрепятстване на гледката;


Друг начин да се каже е, че ръкавът и горната част на тялото образуват "t" форма, тоест дрехата е яка с Т-образен шев, така че е именувана. През 1913 г. ВМС на САЩ постановява, че моряците носят бели пуловери с къси ръкави с яки на екипажа в униформи. Една от причините беше да покрие гъстата коса на екипажа.


Тениската използва широка гама от суровини, като обикновено включва памук, коноп, вълна, коприна, химически влакна и техните смесени тъкани, особено чист памук, коноп или коноп, смесени тъкани, които имат предимствата на вентилация, мекота, комфорт и др. охлаждане, абсорбиране на пот и разсейване на топлината.