Начало > Изложба > Съдържание

Коприна като ин носене сензор идеален материал, проводимост като първостепенна цел

Nov 13, 2017

От умни чорапи фитнес рокли облекла, оборудвани със сензори за наблюдение на здравето на човека са набира популярност и учените търсят в замяна на полупроводници с коприна като материал за извършване на ин носене сензори. Един от предвидими възможности е да действа като интегрирана безжична система, която го прави лесно за лекари да наблюдават пациенти дистанционно и да отговори на пациента медицински нужди по-бързо от всякога.


Според Daily наука изследователски екип в университета Цинхуа в Пекин съобщи своята експериментална работа на 254th годишната среща на американската химическа общество (ACS) през август 2017 г. с цел използване коприна като материал за производство на устройства за носене с по-висока чувствителност и еластичност тялото сензор. Въз основа на първоначалните резултати, изследователите се надяват да намерят начини за по-нататъшно развитие самостоятелно, съдържащи набор от интегрални сензори, движени от Нано-генератор (нано-генератор) който използва коприната като материалното.


Носене тялото сензори са станали най-новите технологии-трябва с голям потенциал за растеж. Въпреки това присъщите ограничения на полупроводниковите изделия, еластичност и гъвкавост, особено в производството на носене тялото сензори, може да не отчита чувствителността и пластичност.


Силата на коприната е по-силна от тази на стомана, еластичността е по-добре от найлон, е биосъвместим и има предимствата на светлината тегло. Той е идеален материал за разработване на ново поколение на миниван носене сензор с висока чувствителност и пластичност. Мониторинг в реално време на различни функции на тялото.


Екипът каза, че е голям потенциал за копринени сензори днес и предполага, че е възможно да се изгради по-реалистични роботи, че смисъл докосване, температура или влажност и дори се прави разлика между различните човешки гласове. Обаче лоша проводимост на коприна, изследователи с цел решаване на този основен въпрос, редица тестове, надявайки се да разберете може да подобри на проводимостта на коприна, да достигне ниво достатъчно да кандидатства пред органа, сензорно устройство.


Един от първите опити от изследователи е поставила коприна в инертна атмосфера на 1112 до 5,432 градуса по Фаренхайт, като по този начин импрегниране на коприна с N-легирани въглерод и някои Графитирани частици. Използвайки тези проводими копринени Конци, изследователи разработи датчици за налягане, двоен режим сензори, които измерват налягането и температурата и щам сензори, които измерват промените в сила.


Вторият начин учените се опитват да смесват коприна в Графенът или въглеродна нанотръба която естествено съдържа някои от наночастици в коприна, досега не успя да представи по този начин предразполагащи коприна, но изследователи не се отказваме експеримент, надявайки се впоследствие да произвежда успешно проводими коприна по този начин.