Начало > Изложба > Съдържание

Мъжете в боксьори имаха повече сперма от тези в слипове

Dec 04, 2019

За мъжете изборът между боксьори и гащета може да бъде не само за комфорт, но и да повлияе пряко върху здравето на сперматозоидите, според ново проучване.Проучването, което тества повече от 600 души, установи, че мъжете в боксьори имат повече сперматозоиди, отколкото тези в британки. Констатациите сочат, че стегнатото бельо може сериозно да повлияе на качеството на спермата. Проучването е публикувано в броя от 8 август на списанието човешка репродукция.


Четириъгълни бикини срещу триъгълни бикини: изследванията твърдят, че твърде стегнатите бикини могат да убият сперматозоидите


Изследването обаче не отчита ефекта от промяната на типа долни гащи върху броя на сперматозоидите или дали мъжете, носещи тесни гащи, намаляват вероятността да имат потомство. Въпреки че експертите са съгласни с концепцията, те също така подчертават, че намаляването на броя на сперматозоидите не винаги означава ниска плодовитост, особено защото броят на сперматозоидите е много променлив.


Д-р Сара Виж, уролог от клиниката в Кливланд, който не е участвал в изследването, заяви: "броят на сперматозоидите при мъжете се променя много всяка седмица". Той призна, че много изследвания върху фертилитета при мъжете включват анализ на броя на сперматозоидите, тъй като е по-лесно да се изследва броя на сперматозоидите, отколкото на бременността, но дори ако едно проучване установи, че нещо е свързано с по-малък брой сперматозоиди, това наистина ли означава намаляване на способността за бременност? В нашата изследователска област ние винаги се стремим да постигнем този скок.