Начало > Изложба > Съдържание

Как да различим тениска, тениска, пуловер, кардиган, топ и риза?

Dec 16, 2019

Как да различим тениска, тениска, пуловер, кардиган, топ и риза?


1. Тениската се нарича още тениска. Отначало беше бельо, но всъщност беше риза и полуотворена риза. По-късно се развива до връхни дрехи, включително тениска и тениска.


2. Тениска, която основно означава един вид близко облекло бельо. Пуловерите първоначално са били наричани "Zhongyi" и "Zhongdan". По-късно те бяха наречени "пуловери". Говори се, че Хан Гаозу и Сианг Ю се сражавали ожесточено. Потта напои Джонгдан, а оттам идва и името „пуловери“.


3. Пуловерът е вид дрехи, които се обличат директно отгоре при носене. Отпред няма бутон и няма цип.


4. Кардиганът е вид свободен топ, предимно пуловер. Традиционните жилетки обикновено са с дълъг ръкав, без ръкави или с 5-точков ръкав, с копчета отпред. Има и разкопчани жилетки. Дизайнът на разкопчани жилетки позволява на потребителя просто да отвори лицевата си част естествено.


5. Топ е значението на топ, което се отнася до риза, палто, тениска, жилетка, пуловер и др.


6. Риза е вид топ, който може да се носи между вътрешния и външния върх или да се носи отделно. Официалните ризи се използват за съвпадение на официални рокли или костюми. Небрежните ризи се използват за неформални поводи. Ризите за дома се използват за неофициални костюми, като пуловери и чорапи, за домашно и пешеходно облекло, докато ваканционните ризи се използват за туризъм.