Начало > Изложба > Съдържание

Колко често нося женско бельо?

Dec 27, 2019

Колко често нося женско бельо ?


Бельото за жени трябва да се сменя веднъж не повече от 2-3 дни и се препоръчва да се сменя всеки ден.

Първо, времето за почистване не трябва да надвишава 2-3 дни

В живота жените трябва да развият навика да сменят бельото си често. Не менструация, никакво съжителство всяка вечер, възрастните жени препоръчват ежедневна подмяна, дори ако има малко секреция или условията не позволяват, поне веднъж на 2 дни, в противен случай ще има миризма.

Препоръчва се да го сменяте всеки ден, особено през лятото, да не надвишава 2-3 дни. Отделете се от връхните дрехи при миене и се опитайте да се измиете със сапун колкото е възможно повече. След измиване не излагайте директно на слънчева светлина, първо я изсушете на хладно място и след това я дезинфекцирайте на слънце. В противен случай бельото ще бъде трудно и се деформира лесно. В допълнение, най-добре е бельото да поставите отделно, да използвате специална торба за съхранение или да го поставите в чиста пластмасова торбичка, за да предотвратите въздействието на праха и бактериите и да повлияят на здравето ви.

Второ, експлоатационният живот не трябва да надвишава половин година

Освен че често се сменя бельото, то трябва да се елиминира редовно, защото дори ако бельото е правилно измито и изсушено, бактериите по бельото не могат да бъдат напълно унищожени. Ето защо, при нормални обстоятелства, бельо с висока честота, най-добре е да се сменя на всеки шест месеца. Ако бельото се деформира, материалът става твърд и петната не могат да се измият, трябва да се подменят навреме, в противен случай това ще доведе до скрити рискове за здравето.